IPL depilacija
IPL depilacija

Enostavno, hitro, neboleče in praktično

press to zoom
IPL depilacija bikini-pazduhe
IPL depilacija bikini-pazduhe

Odstranjuje trajno dlačice v anageni fazi, daljša obdobja brez dlačic, brez vraščanja dlačic, neboleča metoda

press to zoom
Depilacija z voskom
Depilacija z voskom

Za večja področja kot so noge, roke in hrbet

press to zoom
Nega po depilaciji
Nega po depilaciji
press to zoom

V salonu ponujamo dve vrsti depilacij:

IPL odstranjevanje dlačic, ki zagotavlja dolgoročne rezultate in manjšo poraščenost že po desetih terapijah.

Vosek - klasično odstranjevanje dlačic s pomočjo toplega voska

Kakšne so prednosti odstranjevanja dlačic z IPL tehnologijo?

Depilacija z intenzivno pulzirajočo svetlobo (IPL) je danes manj boleča, bolj udobna in cenejša na dolgi rok

v primerjavi z vsakodnevnimi metodami odstranjevanja dlačic (voskanje, britje, elektroliza,…).

Prav tako ima številne prednosti, kot je regeneracija poškodovane kože, zmanjšanje vraščenost

dlačic in luščenja kože, ki se pojavi zaradi uporabe voska ali britja.

Tehnologija IPL ponuja ne-invaziven način za odstranjevanje dlačic in dolgotrajne rezultate.

Za razliko od fiksnih dolžin laserja, je z IPL-om možno izbrati vrsto spektra, da bi:
• Prilagodili valovno dolžino glede na barvo kože in dlačic.
• Zagotovili učinkovito odstranjevanje dlačic glede na njihovo gostoto in debelino.

Nekaj več o odstranjevanju dlačic z metodo IPL

FOTOEPILACIJA je  trajno odstranjevanje dlačic z uporabo svetlobe. Postopek temelji na načelu fototermolize. Melanin v dlačici absorbira svetlobo in jo prenese do mešička, kjer s toploto uniči celice, ki dlačico hranijo in so pomembne za njeno rast (koagulacija lasnega mešička).


Na takšen način nam IPL pomaga v boju proti nezaželeni poraščenosti.
Z IPL-jem, tako zelo uspešno (semi-permanentno - za daljše obdobje ) odstranimo dlačice. Potrebnih je vsaj 7-13 obiskov. V večini primerov odstranimo uspešno 80-85% vseh dlačic, ostale, ki se zopet pojavijo po nekaj letih pa rastejo počasneje in so veliko tanjše pa lahko odstranimo z rednimi vzdrževalnimi terapijami 3-4x na leto. 

Naša E-light naprava ima vgrajen sistem hlajenja same površine ročnika za neboleče odstranjevanje dlačic z vseh delov telesa brez pekočega občutka in nelagodja. Rezultati tretmajev so veliko boljši, varnost pa je na najvišjem nivoju.

KONTRAINDIKACIJE:
nosečnost, dojenje
fotosenzitivna zdravila
kožne bolezni
oslabljen imunski sistem
kožni rak
motnje strjevanja krvi
fotodermatoza (alergija na sonce)
tetovaže in mikropigmentacija (potrebno jih je prekriti)
srčni spodbujevalnik

Pravilna nega kože pred in po laserski depilaciji

Tri tedne pred laserskim posegom lahko dlačice odstranjujete le z britvico. Tri tedne pred posegom ne uporabljate eteričnih olj, parfumiranih krem ali fotoaktivnih mazil (občutljivih na svetlobo). Na obravnavanem področju ne uporabljajte anticelulitnih krem in na dan posega ne nanašajte nič na kožo. Make-up, deodorante in parfume pred posegom odstranimo.
Za nego po posegu uporabite Bepanthen-plus, hladilno mazilo ali gel Aloe Vera.

Nekaj besed o odstranjevanju dlak

Dlake so kožni izrastki, ki jih najdemo skoraj povsod po človeškem telesu razen na dlaneh, podplatih in ustnicah. Velusne dlačice so fine, brezbarvne dlake, ki prekrivajo večino telesa razen predelov, kjer se nahajajo terminalne dlake. Te so hrapave, obarvane dlake, ki jih najdemo na lasišču in obrveh. Velusne dlačice se lahko spremenijo v terminalne dlake pod vplivom androgenov (moških spolnih hormonov), še posebej dlačice na obrazu, hrbtu, prsih, pazduhah in spolnih organih med puberteto. Velusne dlake se lahko v terminalne dlake spremenijo tudi kot posledica staranja. Število lasnih mešičkov v koži je določeno že ob rojstvu.

Cikel rasti dlak

Človeške dlake stalno rastejo v ponavljajočem se ciklu, sestavljenem iz treh faz: ANAGENE, KATAGENE in TELOGENE faze.

ANAGENA faza je obdobje aktivne in enakomerne rasti, pospešene presnove, hitre delitve celic v dlačni čebulici ter diferencijacije.

Med anageno fazo sta dlaka in mešiček aktivna, količina melanina pa se poveča. V vsakem trenutku se v tej fazi nahaja približno 85% vseh dlak. Anagena faza lahko traja od nekaj mesecev do nekaj let.

KATAGENA faza je relativno kratko obdobje, ko lasni mešiček 2 do 4 tedne propada. Ob koncu anagene faze dlaka vstopi v katageno fazo, ki treja približno dva do štiri tedne. V tej fazi se dlačni mešiček zmanjša na približno šestino običajne dolžine. Spodnji del je uničen, brbončica pa se loči in počiva spodaj. 

TELOGENA faza je obdobje pasivnega počivanja, ki sledi katageni fazi in običajno traja od dveh do petih mesecev. V tem času dlaka ne raste, temveč ostane pritrjena na mešiček medtem ko brbončica počiva spodaj. V tej fazi je približno 10-15 odstotkov vseh dlak.

Ob koncu telogene faze se dlačni mešiček vrne v anageno fazo. Brbončica (papila) ter dno mešička se znova združita  in nova dlaka prične nastajati. Če stara dlaka še ni odpadla, jo nova dlaka izrine in cikel se začne znova.

V splošnem je trajanje vsake faze odvisno od predela telesa. Razlike v trajanju posamezne faze glede na del telesa so lahko zelo velike - od nekaj tednov do nekaj let.

Do toplotnih poškodb dlačnega mešička lahko pride le v anageni fazi. Ker vsaka dlaka na telesu raste neodvisno od drugih, lahko z več zaporednimi terapijami zagotovimo, da je vsak mešiček toplotno poškodovan med fazo aktivne rasti (anagen).

Depilacije